Descarrega el cartell

Si vols organitzar protestes, accions o vaga al teu centre aquell dia posa’t en contacte amb nosaltres

La situació epidemiològica al País Valencià ha arribat a un punt crític. Les UCIs valencianes són les més saturades de tot l’estat amb un 80% d’ocupació, els hospitals estan ampliant llits a cafeteries i gimnasos pel desbordament generalitzat dels hospitals públics i 7 de les 25 ciutats espanyoles de més de 40.000 habitants més afectades per la pandèmia es troben a la Comunitat.

L’avanç del virus està tenint un impacte especialment demolidor als centres educatius públics: gairebé 1.000 grups confinats –en les últimes setmanes aquesta xifra s’ha triplicat–, 6.000 estudiants, 1.200 professors contagiats i els brots als nostres centres es reprodueixen per tot el territori.

Malgrat aquesta realitat, la Conselleria d’Educació i la Generalitat menteixen descaradament dient que les aules són segures, oculten les dades de contagis i culpen a la joventut del desastre massiu que vivim a la Comunitat. No, la culpa no és nostra. I no acceptem aquesta campanya infame de criminalització contra la gent jove, que som un dels sectors més colpejats per la crisi econòmica, sanitària i la pandèmia. És un veritable insult plantejar que els contagis són responsabilitat de la població quan se’ns envia a treballar tots els dies en un transport públic massificat, passem 6 hores en aules amb més de 30 companys, es dóna per bo que fem els exàmens presencialment i es continua sense invertir ni un sol euro en la sanitat i educació públiques. Això sí: la patronal de l’educació privada-concertada continuen fent negoci i el Govern ha regalat a la sanitat privada 8,2 milions d’euros. Vergonyós!

Els estudiants, professors, famílies i el conjunt de la classe treballadora estem vivint un autèntic malson. Aquesta situació no pot continuar ni un dia més. El Govern del Botànic i el govern central han de prendre mesures dràstiques ja:

1. Nou confinament domiciliari fins a contenir la onada de contagis, acompanyat de la paralització de l’activitat lectiva i productiva no essencial per protegir la salut de la població.

2. Cancel·lació de tots els exàmens i substitució per altres formes d’avaluació. Readaptació del pla d’estudis per poder cursar tot el temari en condicions dignes.

3. Permisos retribuïts a tots els treballadors i treballadores durant el confinament per poder garantir la conciliació familiar. Cap acomiadament sota l’excusa de la pandèmia.

4. Posada en marxa d’un pla de xoc en l’educació pública. Invertir els recursos econòmics, materials i humans necessaris per acabar amb la bretxa digital i garantir que totes i tots tenim accés a una educació pública digna, baixada de les ràtios, contractació de professorat i personal sanitari a tots els centres, instal·lació de màquines de renovació de l’aire i filtres HEPA a totes les aules.
No hi excuses ni arguments socials per no dur a terme aquestes demandes. Des del Sindicat d’Estudiants entenem que la forma de fer escoltar les nostres reivindicacions és mitjançant la lluita més contundent i per això instem a les organitzacions de la comunitat educativa (SETPV, CCOO, UGT, FAMPA...) a que deixin de mirar cap a una altra banda i que posem sobre la taula una convocatòria d’una vaga general de professors, estudiants i pares i mares per fer front a la crisi sanitària tan greu que vivim a l’escola pública. En una situació tan crítica els comunicats y tweets no són suficients, necessitem passar a l’acció!

Des del Sindicat d’Estudiants hem estat organitzant aturades, concentracions als centres i vagues a diferents instituts i no ens quedarem de braços creuats. El passat dilluns, en una reunió telemàtica d’urgència del País Valencià, més de 20 instituts van votar anar a la vaga estudiantil el proper dijous 11 de febrer en defensa de la nostra salut, per la paralització de l’activitat lectiva i perquè s’inverteixin els recursos econòmics necessaris en l’educació pública. Fem una crida a totes les i els estudiants que es trobin en la mateixa situació (contagis als centres, aules massificades, falta de professorat per malaltia...) que es posin en contacte amb nosaltres per organitzar accions de protesta aquell dia al màxim d’instituts possibles del País Valencià. La lluita és l’únic camí!

Instituts que el dia 11 de febrer van a la vaga estudiantil:

1. IES Almadrava (Benidorm)
2. IES Bernat Sarria (Benidorm)
3. IES Pere Maria Orts (Benidorm)
4. IES Mediterrània (Benidorm)
5. IES Virgen del Remedio (Alacant)
6. IES Mediterráneo (Torrevella, Alacant)
7. IES El Palmeral (Orihuela)
8. IES Vinalopó (Novelda)
9. CIPFP (Elda)
10. IES Marcos Zaragoza (Vilajoiosa)
11. IES Xixona (Xixona)
12. IES Las Fuentes (Villena)
13. IES Sixto Marco (Elx)
14. IES Tirant Lo Blanc (Elx)
15. EASD Alcoi (Alcoi)
16. IES Batoi (Alcoi)
17. IES Jorge Juan (Port de Sagunt)
18. IES Camp de Morvedre (Port de Sagunt)
19. IES Clot del Moro (Sagunt)
20. IES Barri El Carme (València)
21. IES Ausiàs March (Manises)
22. IES Ifach (Calp)
23. IES Moixent (Moixent)
24. IES La Melva (Elda)