Galeria de fotos i vídeos

El dijous 14 i divendres 15, estudiants de Batxiller, la ESO i FP de diferents instituts públics de València, Alacant i Castelló hem dit prou a les lamentables condicions en que estem fent classe als nostres centres. Entre ahir i avui hem organitzat aturades de l’activitat lectiva, amb concentracions al pati i a l’entrada de l’institut per fer visible i expressar el nostre rebuig al fred, a la falta de sistemes de calefacció i climatització a les aules, la pujada dels contagis per la Covid-19 i l’abandonament per part de la Conselleria d’Educació i el propi Ministeri davant aquesta tràgica situació.

Durant aquests dos dies de lluita, centenars d’estudiants de l’IES Gilabert de Centelles de Nules (Castelló), de l’IES Moncada i l’IES Tierno Galván (València), l’IES Vinalopó de Novelda, l’IES Las Fuentes i l’IES Almadrava (Alacant) i molts altres hem organitzat marxes pels passadissos de l’institut animant a tots els estudiants a sortir de classe, hem protestat al pati tapats amb mantes, enganxat cartells pel centre... “Ni Covid ni fred” era la consigna que més hem cantat i repetit.

Per la vesprada les accions han continuat. A l’IES Serpis (València) i a l’IES Figueras Pacheco (Alacant) ens hem col·locat a la porta dels nostres instituts amb cartolines i pancartes on podíem llegir “Pandèmia o hipotèrmia?”, “volem solucions, no són condicions”, “ni mantes ni jaquetó, no estem al pol nord!”, “los casos subiendo, nosotros advirtiendo” i molts més missatges reivindicatius.

Els i les estudiants de l’escola pública tenim clar que s’està vulnerant el nostre dret a una educació de qualitat. Fa tan sols una setmana que hem tornat a les aules després de les vacances de Nadal i la situació ja està desbordada, no només per la borrasca i les baixes temperatures, també perquè els contagis han escalat a xifres crítiques. Hem vist com s’han confinat localitats i pobles sencers, s’han augmentat les restriccions al conjunt del País Valencià però al mateix temps es dona per bo que siguem 25, 30 o 35 persones a classe! La pròpia Conselleria ha hagut d’admetre el caos que està havent-hi però segueixen sense prendre mesures contundents: es suspenen les classes per la neu a més de 15 municipis del territori valencià mentre a molts altres –afectats també per les gèlides temperatures– se’ns segueix recomanant obrir les finestres! És un absolut contrasentit. Tant que, de sobte la Conselleria diu que les finestres ara només s’han d’obrir 5 minuts cada mitja hora.

La Conselleria i el Ministeri d’Educació ens han abandonat i som la comunitat educativa qui estem pagant les conseqüències de la falta de previsió i la manca de solucions efectives.

Des del Sindicat d’Estudiants fem una crida al conjunt dels estudiants del País Valencià a continuar amb les accions i protestes fins aconseguir les nostres demandes, a continuar organitzats exigint un pla de rescat a l’ensenyament públic valencià per poder estudiar en condicions dignes, en instituts ben climatitzats i sense massificació. Si les condicions als nostres centres no milloren de forma immediata, des del Sindicat d’Estudiants farem una crida a una aturada a partir de les 11h el proper dijous dia 21.

Us animem a participar a la reunió online del Sindicat d’Estudiants del País Valencià diumenge 17 de gener a les 18h on conjuntament debatrem els propers passos en la lluita i organitzarem les properes accions. Posa’t en contacte amb nosaltres a través del telèfon 685 09 84 82 i t’enviarem l’enllaç per participar-hi.

La lluita és l’únic camí! No són condicions, volem solucions!