Signa aquí la petició al Ministeri d'Educació i al Ministeri d'Universitats

Més de 30 universitats a tot l'Estat han comunicat que aquest curs acadèmic finalitzarà de manera telemàtica i és només qüestió de temps que aquesta mesura s'ampliï a la resta d'etapes educatives, fent impossible tornar a les aules.

Davant d’aquesta situació que vivim de forma especialment dramàtica els i les estudiants de famílies treballadores, els ministeris d'Educació i Universitats i les Conselleries d'Educació de les CCAA no estan plantejant cap alternativa. Quan vivim el drama de les morts dels nostres familiars i els acomiadaments i ERTOs massius que sofreixen els nostres pares i mares, des del govern se'ns carrega al jovent amb tota la responsabilitat com si no passés res.

Aquest abandó complet, i la pretensió d'imposar exàmens en aquestes condicions deplorables, posaran una infinitat de dificultats afegides perquè puguem recuperar-nos d'aquesta tragèdia i, en molts casos, suposarà que perdem un any de la nostra vida acadèmica o directament se'ns expulsarà del sistema educatiu.

Des del Sindicat d'Estudiants ens neguem a pagar els plats trencats d'aquesta crisi i a què se'ns sotmeti a cap mena d'examen en aquestes circumstàncies. És un complet absurd que les classes online es presentin com una alternativa viable al tancament dels nostres centres, ja que aquestes no arriben a una gran part dels i les alumnes, precisament les de famílies treballadores.

Per això exigim:

1. Que tots els i les estudiants passin de curs. Reorganització dels plans d'estudi del proper curs acadèmic per a recuperar els continguts essencials que no hem pogut cursar presencialment en aquest.

2. Cancel·lació de tots els exàmens, inclosa les PAU. Supressió de les notes de tall per entrar a la universitat. Places suficients per a totes i tots en la carrera que vulguem estudiar. Devolució immediata de la matrícula universitària íntegra del segon semestre.

3. Que tots i totes les alumnes d’FP que vulguin realitzar les seves pràctiques íntegres ho puguin fer sense tornar a pagar les taxes i puguin obtenir el títol immediatament després.

4. Posada en marxa immediata d'un pla de rescat a l'educació pública -des d’infantil a la universitat- que es mantingui en el temps. Qualsevol mesura que s'adopti per sortir del pas aquest any, si no s'acompanya de recursos econòmics per reparar la situació d'emergència social que viu la nostra educació, serà un pedaç avui i una escabetxada el dia de demà per a milions d'estudiants:

- Reversió de totes les retallades. Contractació massiva i immediata de professors i creació de milers de llocs fixos per als docents interins.

- Baixada dràstica de les ràtios per garantir una atenció individualitzada, que permeti recuperar en el menor temps possible els continguts que no hem pogut cursar pel tancament de les aules. Classes de reforç per als alumnes i les alumnes més vulnerables i amb més dificultats.

- Augment de les beques per a garantir la gratuïtat de l'educació des d'infantil a la universitat per a les famílies treballadores.

- Fi de la bretxa digital. Inversió tècnica i tecnològica en tots els centres públics i per a totes les famílies treballadores.

- Ni un sol euro públic a l'Església catòlica, ni als empresaris de l'ensenyament privat. No als concerts educatius!

- Derogació de la LOMCE i totes les contrareformes classistes.