wert-cedeWert declara un altre cop la guerra a l'educació pública

El Sindicat d'Estudiants convocarà mobilitzacions contundents contra el copagament del batxillerat

De nou l'inefable ministre Wert ha deixat clar que no abandona la seva guerra contra l'educació pública. En una compareixença al Congrés ha assenyalat que no descarta el copagament en l'educació no obligatòria per proporcionar "equitat i justícia" al sistema. L'ostentació de cinisme d'aquest elitista arrogant, que sembla sortit d'un laboratori de neoliberalisme accelerat, sembla no tenir límits. L'objectiu del PP, com demostren les declaracions del ministre d'Educació, és que només els fills dels rics tinguin accés a una educació de qualitat, igual que ocorria en els anys cinquanta sota el franquisme.

Aquest nou disbarat de Wert mostra clarament quin concepte té d'equitat i justícia el PP. El cop de taxa universitari, el decret de beques i la LOMCE han demostrat en la pràctica que l'equitat del PP consisteix a expulsar del sistema educatiu als estudiants amb més dificultats econòmiques, impedint l'accés a la universitat als fills dels treballadors que no poden pagar els desorbitats preus imposats pel PP. Ara, segons el ministre, pretenen imposar taxes també en l'educació infantil i en el Batxillerat. Mentre això passa, l'educació pública se segueix desmantellant. A Rivas-Vaciamadrid i Parla el PP pretén obrir dos col·legis concertats de sectes ultracatòliques. Aquesta postura totalment antidemocràtica també és compartida per CiU a Catalunya, que des del 2010 ha retallat més de mil milions d'euros a l'escola pública mentre, per una altra banda, ha augmentat els fons públics destinats a la privada-concertada. Per a la privada sí hi ha diners, i extret directament de les nostres butxaques . Aquesta és la justícia del PP i CiU, donar els diners a mans plenes a l'ensenyament privat-concertat al mateix temps que expulsa del sistema als estudiants amb més dificultats.

Aquesta nova proposta del Ministeri d'Educació és un exemple més que l'únic llenguatge que entén el PP és la mobilització i la lluita. Des del Sindicat d'Estudiants insistim una vegada més que els dirigents de USTEC, CCOO, UGT, CGT, FAPAC i FAPAES han de deixar de mirar a una altra banda i convocar al costat del Sindicat d'Estudiants una nova vaga general de professors, pares i mares i estudiants, però en aquesta ocasió de 72 hores. Si no ho fan, el Sindicat d'Estudiants sí que ho farà.

Wert dimissió!

Per una vaga general de tota la comunitat educativa de 72 hores!

Sí es pot!

Nova data del sorteig: 21 de novembre

se-rifa.png

Degut a la crisi del coronavirus aplacem el sorteig de la nostra rifa al dissabte 21 de novembre.

Escriu-nos i compra la teva papereta per a donar suport a la nostra lluita!

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos