El Sindicat d'Estudiants estatal avala l'ensenyament en català

La confederació dóna suport a la immersió lingüística i nega que el castellà estigui "perseguit" a Catalunya

La confederació estatal del Sindicat d'Estudiants ha rebutjat aquest divendres l'acte del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que obliga que el castellà sigui llengua vehicular al costat del català i ha afirmat que és "absolutament fals" que el castellà estigui "perseguit" en aquesta comunitat.

En una nota de premsa, el Sindicat d'Estudiants, que ha cridat a la mobilització, ha negat que existeixi un conflicte lingüístic en aquesta comunitat autònoma i ha assenyalat que l'actual model no ha suposat "cap minvament" en l'aprenentatge del castellà.

En aquest sentit, ha detallat que això es demostra que en l'última avaluació dels estudiants de segon de l'ESO realitzada pel Ministeri d'Educació, per a avaluar el coneixement i control del castellà, els estudiants catalans, segons aquest sindicat, van aconseguir dos punts per sobre de la mitjana estatal.

"L'aplicació de l'acte suposaria la creació d'una doble xarxa educativa i segregar als estudiants segons el seu idioma", segons els estudiants, que han defensat "una única escola pública en català". El rebuig a l'escrit del tribunal català no significa, ha aclarit el Sindicat d'Estudiants, el seu suport a CIU, que "actua demagògicament, mogut per interessos empresarials i electorals". A més, ha criticat les retallades educatives anunciats pel govern d'Artur Mas.

Per tot això, els dirigents sindicals, que "de moment no han donat una resposta a les retallades socials a l'altura de les circumstàncies", haurien de convocar amb urgència "un pla de lluita" a Catalunya, que "convergeixi amb un pla de lluita estatal".