Avui hem viscut una gran jornada de lluita. Després de la potent manifestació de 2.000 sanitàries d’ahir, avui la primera jornada conjunta de vaga a l’educació i a la sanitat catalanes ha estat un complet èxit! El 75% de les i els sanitaris han anat a la vaga malgrat l'ofensiva brutal per part de la patronal sanitària contra el dret de vaga i els serveis mínims abusius imposats per la Generalitat.

Milers de d’infermeres, administratives, tècniques, metgesses, residents, treballadores de gestió i serveis i de transport sanitari, així com d’estudiants i de professores i professionals de l’educació, hem omplert els carrers en una gran demostració de força.

Plaça Sant Jaume s’ha omplert de gom a gom amb pancartes de col·lectius en defensa de l’educació i la sanitat públiques: sindicats educatius i sanitaris, treballadores de diversos centres de salut, marea pensionista..., i el suport d’organitzacions com la CUP. Més d’una hora després de l’inici previst de la manifestació encara sortia gent de la plaça! Una riuada de 25.000 persones hem recorregut Via Laietana, omplert el passeig d’Isabel II i arribat a les portes del Parlament. La cridòria era eixordadora.

Els i les estudiants hi hem participat activament, formant un combatiu seguici que no ha deixat de cridar en cap moment, i a través del qual hem establert llaços d’unitat en la lluita amb pensionistes i amb molts treballadors i treballadores de diferents categories professionals que avui es mobilitzaven. “Educació i sanitat pública i de qualitat”, “A l’escola es parla en català”, “Què passa, què passa? Que privatitzen massa”, “Infermeres / Professores i estudiants, unides i endavant”, “Vaga general per la salut mental”, “No és culpa teva, és del sistema”, “Sí que hi ha diners, els tenen els banquers” i “A-anti-anticapitalistes” han estat algunes de les consignes més corejades.

Simultàniament, 10.000 metges i metgesses es manifestaven del Departament de Salut fins a l’Estació de Sants en una impressionant mobilització.

El malestar és tan gran i la força de les vagues tan potent, que els dirigents de CCOO i UGT, que de cara a garantir la pau social amb el Govern van signar fa unes setmanes el nou conveni de sanitat del Siscat, que inclou retrocessos, han hagut finalment de donar suport a les mobilitzacions i cridar també a la vaga.

Així doncs, aquest matí hem estat desenes de milers les que ens hem mobilitzat contra l’infrafinançament i la precarietat que pateix l’educació i la sanitat públiques. I hem assenyalat al Govern que aquest només és l’inici! Pere Aragonès va prometre imprimir un gir a l’esquerra a les polítiques del Govern, però aquestes segueixen afavorint fonamentalment als grans empresaris. No ho acceptem! No ens aturarem fins que no s’atenguin totes les nostres reivindicacions!

Demà assisteix a les mobilitzacions de cada territori. La lluita és l’únic camí!

Barcelona: 12h Departament d’Educació
Girona: 10:30h Generalitat
Manresa: 19h Pl. de Crist Rei
Tarragona: 10:30h Pl. dels Carros