El Conseller Cambray ha fracassat. Els seus intents de desactivar la lluita del professorat mitjançant la criminalització i concessions mínimes s’han topat amb la realitat: no lluitem per molles, sinó per revertir d’una vegada i per totes les retallades i aconseguir una educació pública de qualitat!

Avui 9 de juny milers de professores i professors han tornat a recórrer els carrers amb una força formidable. Els i les estudiants els hem tornat a acompanyar amb un potent bloc juvenil, en la que ha estat una nova gran jornada de lluita. A pesar de les dificultats associades al tancament del curs 2021-2022, la vuitena vaga educativa de l’any ha estat un èxit i ha tornat a demostrar la fortalesa del moviment educatiu i la profunditat del descrèdit del Conseller Cambray. Cal continuar la lluita fins a fer-lo fora, aturar les privatitzacions i acabar amb l’infrafinançament de l’educació pública!

La mobilització de la comunitat educativa dels darrers mesos ha sacsejat el Govern. Cambray està totalment desgastat. Si encara és Conseller és perquè Aragonès sap que acceptar la seva dimissió, cessar-lo o fer alguna concessió important al professorat electrificaria la lluita educativa i animaria la de nous sectors que pateixen també les retallades i les privatitzacions del Govern, com la sanitat.

És per això que cal estendre la lluita de professores i estudiants i impulsar una gran mobilització contra les retallades i les polítiques capitalistes del Govern. En defensa dels serveis públics. En defensa del català i els drets democràtics del poble de Catalunya. Prou ja d’acceptar imposicions antidemocràtiques dels tribunals franquistes!

Avui acabem el curs, però la lluita continua. Des del Sindicat d’Estudiants considerem que és necessari preparar per a l’inici del curs vinent una gran vaga general del sector públic a Catalunya. Aquest és el camí per a evitar el desgast que Cambray i el Govern volen imposar a la lluita del professorat. Tenim força per aconseguir la victòria! Ni un pas enrere en la lluita per una educació pública de qualitat, feminista, laica i en català!

Continuem la lluita amb la vaga general del sector públic!