En defensa del català: no a la sentència del TSJC!

Avui dissabte 14 de maig milers de famílies, professores i estudiants ens hem mobilitzat pels carrers de Barcelona, tot secundat la crida de l’AFFAC, USTEC-STEs, I-CSC, CGT, ASPEPC-SPS i el Sindicat d’Estudiants.

Durant tot el recorregut hem cantat consignes en defensa de l’educació pública i el model d’immersió lingüística. Des de Plaça Universitat fins al Parc de la Ciutadella, la potent marxa de la comunitat educativa hem denunciat les polítiques de retallades i privatitzacions de Cambray i el Govern ERC-Junts.

L’últim exemple: la cessió de les tardes de setembre a la patronal del lleure. L’odiada Llei Aragonès, que va ser tombada gràcies a la mobilització als carrers, avançava amb claredat les intencions de l’actual Govern de Pere Aragonès: obrir de bat a bat la porta d’escoles i instituts a les empreses perquè facin negoci amb la gestió de tots els serveis possibles (menjador, neteja...). És una vergonya com aquest Govern legisla per a les empreses, incloent la patronal de la privada concertada, que fa un suculent negoci gràcies a les ingents subvencions de diners públics. Com denuncia l’AFFAC en la campanya #Desconcertades, en el darrer curs 16.000 places privades concertades es van quedar buides! És a dir, la patronal de l’escola concertada va rebre diners públics per elles i finalment no van ser cobertes! I això passa quan l’absència de recursos a l’educació pública és flagrant, amb ràtios desorbitades i una descomunal falta de places a la Formació Professional!

A la manifestació les consignes en defensa de l’educació pública s’entrellaçaren amb la defensa de l’escola inclusiva. A més, han participat activament diferents col·lectius educatius, com el personal educatiu no docent, les Tècniques Especialistes d’Educació Infantil i la Plataforma per l’Educació Musical, que denuncià el menyspreu cap a l’educació musical que incorpora les recents modificacions curriculars.

La lluita contra l’infrafinançament de l’educació pública està més unida que mai a la defensa del català. Cal respondre a la repressió franquista amb la mobilització de masses i la lluita col·lectiva! Les tímides maniobres parlamentàries que va posar en marxa el Govern en resposta a la primera sentència del TSJC han evidenciat la seva impotència per a frenar els tribunals franquistes. Ni tan sols el vergonyós acord ERC-Junts-PSC-Comuns per a reformar la Llei de Política Lingüística, que donava un pas decisiu per a posar fi al model d’immersió lingüística, ha satisfet a aquests franquistes amb toga.

La manifestació d’avui enceta un nou període de mobilitzacions a l’educació pública. Després de les històriques mobilitzacions que va protagonitzar el professorat al març, amb sis dies de vaga educativa (incloent la gran jornada en defensa de l’escola pública en català), els sindicats de docents han convocat noves mobilitzacions: aturades parcials el 17 de maig i 2 de juny i vaga de 24h el 25 de maig i el 9 de juny. Des del Sindicat d’Estudiants reafirmem el nostre compromís i suport a la lluita del professorat, que també és la nostra, i ens hem sumat a les vagues de 24h. Així doncs, cridem als i les estudiants a la vaga estudiantil dels propers 25M i 9J, amb l’objectiu d’enfortir la lluita del personal laboral educatiu.

Professores i estudiants, unides i endavant!

Ni un pas enrere en la lluita en defensa de l’educació pública de qualitat, sense retallades i en català!