La vaga educativa d’avui 29 de març contra les retallades i per l’escola pública ha estat un complet èxit. Els i les estudiants ens hem mobilitzat conjuntament amb les nostres professores en una manifestació que ha aplegat més de 40.000 persones!

Els professors i professores han tornat a donar un exemple de lluita meravellós. Després dels exitosos tres dies de vaga dels passats 15, 16 i 17, avui milers de docents han tornat a omplir els carrers de Barcelona en una nova demostració de força. I no han estat soles: el jovent, secundant la vaga convocada pel Sindicat d’Estudiants, els hem acompanyat organitzant un potent seguici! “Professores i estudiants, unides i endavant!” circulava des de Jardinets de Gràcia fins al Departament d’Educació.

El Conseller Cambray ha tornat a menystenir el professorat i infravalorar la seva capacitat de mobilització. Avui ha rebut de nou un enorme correctiu. Davant la formidable manifestació que rugia per la Diagonal, Cambray i el Govern ERC-Junts han tornat a donar l’esquena a la comunitat educativa i, un cop desenes de milers giràvem cap a Via Augusta, han desplegat els furgons de la BRIMO, als que han reforçat amb unitats de les ARRO. Quina vergonya! El Conseller d’Educació rep una manifestació totalment pacífica de professores i estudiants amb els antidisturbis! “Som docents, no delinqüents!” etzibaven milers de professors. “Menys policia i més educació!” reclamàvem a l’uníson.

En tot el recorregut han estat constants els cants en defensa de l’educació pública i contra les retallades, i també de la defensa del català i la immersió lingüística. “Ahir, avui i demà, l’escola en català!” ha tornat a ressonar pels carrers després de les multitudinàries manifestacions de la vaga educativa del passat 23 de març. En Cambray ha intentat presentar-se com el garant del català, però des del Sindicat d’Estudiants ho diem clar: no defensa la nostra llengua qui retalla l’educació pública i qui accepta les imposicions antidemocràtiques del règim del 78 i dels tribunals franquistes! No a la reforma de Política Lingüística ERC-Junts-PSC-Comuns! No a acceptar la sentència del TSJC! Ja n’hi ha prou de normalitzar la repressió!

El Conseller Cambray està cada dia més aïllat. Si a hores d’ara segueix al càrrec és per la por que té el Govern de què si la lluita educativa acaba en victòria, es converteixi en un punt de referència per altres sectors en lluita i posi greument en risc la pau social que han pretès establir.

Demà seguim als carrers en manifestacions arreu del territori! No farem ni un pas enrere fins a aconseguir una escola pública de qualitat, sense retallades, laica, feminista i en català!

Cambray dimissió ja!