A continuació reproduïm la Carta Oberta que hem fet arribar als companys i companyes del SEPC i de UxR.

 

Carta oberta als companys i companyes del SEPC i Universitats per la República

A l’atenció del Secretariat Nacional del SEPC i a tota la militància del SEPC i UxR,

En els propers dies coneixerem la sentència del judici-farsa de l’1-O. Una sentència que pretén aixafar les aspiracions de canvi social profund del poble de Catalunya i alliçonar-lo perquè no es torni a aixecar davant de les injustícies. Estem assistint a una repressió sense precedents des de la dictadura que és una resposta a la mobilització massiva que centenars de milers hem  protagonitzat contra el reaccionari i franquista Estat espanyol i la seva opressió nacional.

És una resposta a l’exercici del dret d’autodeterminació i al vot aclaparador a favor de la República catalana, i també a l’objectiu majoritari del moviment d’alliberament nacional de trencar amb la monarquia, fer enrere les retallades de la dreta espanyola i catalana, acabar amb el malson dels desnonaments i la precarietat laboral i posar fi a les sentències masclistes i patriarcals. Estem sacsejant amb força el règim capitalista del 78.

En els últims anys el moviment estudiantil hem omplert els carrers contra la repressió franquista i en defensa de la República catalana que volem la majoria: una al servei de la classe treballadora i que asseguri una educació pública, gratuïta i de qualitat. Les nostres organitzacions hi han jugat un paper molt important.  I ara més que mai toca fer-ho a un nivell superior.

Els i les militants del SE hem compartit moltes lluites amb tots i totes vosaltres i ara, que ens apropem a una fase decisiva del procés de lluita per l’alliberament nacional, hem de fer un pas endavant conjuntament i etzibar una resposta contundent. Companys i companyes, és l’hora de la màxima unitat d’acció en la lluita! Per això des del Sindicat d’Estudiants us cridem a respondre de forma unitària, en primer lloc el proper 1 d’octubre, organitzant una vaga general estudiantil que deixi clar que el jovent volem que es porti a terme la República que el poble de Catalunya va decidir democràticament i que la repressió no ens aturarà. Aquesta seria la millor manera de preparar una gran mobilització davant la sentència del judici farsa de l’1-O. 

En la nostra opinió aquell ha de ser el següent pas: des del Sindicat d’Estudiants fem una crida a tot el jovent a aturar les classes i buidar les aules, a la vaga general i a omplir els carrers el dia que s’anunciï la sentència del judici farsa de l’1-O. Per la llibertat dels presos polítics, contra la repressió franquista, en defensa del dret d’autodeterminació i la República catalana dels treballadors, treballadores i el jovent. Us proposem unir les nostres forces en aquesta crida i fer d’aquesta una jornada històrica. 

Els carrers seran sempre nostres! No passaran!

Salutacions fraternals,

 

Comissió Executiva del Sindicat d’Estudiants a Catalunya

Barcelona, 25 de setembre de 2019