La passada setmana des del Sindicat d’Estudiants vam dur a terme una campanya de solidaritat en suport als nostres companys i companyes de Socialist Students, que han estat en vaga contra el ja president dels Estats Units Donald Trump. Aquesta organització, que ja ens va mostrar el seu recolzament en les passades vagues del 26 d’octubre i 24 de novembre, ha estat la promotora de les mobilitzacions als Estats Units.

Hem impulsat i sigut partícips d’una campanya internacional que ha mobilitzat a milers d’estudiants en desenes de països, deixant clar que el moviment estudiantil no permetrà cap atac a la joventut, cap atac a la classe obrera, cap atac a les dones, cap atac al col·lectiu LGTBI, cap atac als immigrants i als col·lectius afroamericans. L’exemple de les Women’s March, amb manifestacions massives en molts països, reflecteixen molt bé que la classe obrera estem des del primer dia en peu de guerra contra aquest neofeixista!

Des del Sindicat d’Estudiants vam fer un crida a tots els companys i companyes a realitzar accions als seus centres en solidaritat els dies 19, 20 i 21 de gener, i el resultat ha estat un èxit: desenes d’instituts han organitzat actes en suport i han fet fotografies per enviar als companys de lluita nord-americans, acabant amb un acte a l’Ateneu Roig de Gràcia i una concentració davant del consolat americà. Totes i tots ho tenim ben clar: FORA TRUMP!


El seguiment de la vaga als Estats Units ha obtingut uns resultats brutals: milers de persones s’han manifestat en desenes de ciutats com Seattle, Boston, Berkeley, etc. per dir no a les polítiques feixistes i denigrants de Trump. Des d’aquí enviem tota la força a Socialist Students i diem ben fort que després de tot això només ens queda una cosa ben clara: la campanya no ha finalitzat, Trump ha estat investit com a president, però el poder el tenim tots els estudiants i treballadors, I LA LLUITA NO S’ATURA!

The people united will never be divided!
Dump Trump!