Comunicat de Lliures i Combatives

Ahir vam celebrar a Barcelona la manifestació per al Dia Internacional contra l’LGTBI-fòbia del 17 de maig. Vam cridar ben alt que volem ser el que som i que ja n’hi ha prou d’opressió contra el col·lectiu LGTBI. Davant d’una protesta totalment pacífica, els Mossos d’Esquadra van colpejar salvatgement manifestants i activistes LGTBI que protestàvem contra la transfòbia.

Després de recórrer els carrers de Barcelona denunciant l’escalada d’agressions que estem patint, vam acudir a l’entrada de la botiga de Casa del Llibre de Rambla de Catalunya per a protestar contra la presentació del llibre transfòbic “Ningú no neix en un cos equivocat”. És vergonyós com les institucions del règim del 78 afavoreixen tota activitat que colpegi el moviment feminista i LGTBI, que ha crescut de forma inexorable en l’últim període i apunta al cor del capitalisme. Intenten crear confusió, debilitar-nos i protegir el seu sistema. I, quan protestem davant l’LGTBI-fòbia, rebem la repressió policial més descarnada! Els Mossos d’Esquadra van colpejar persones que protestaven pacíficament amb les seves banderes i càntics! Quina vergonya! El Conseller d’Interior Joan Ignasi Elena ha de dimitir immediatament!

Els autors d’aquest llibre, reputats professors universitaris que presumeixen del seu suposat progressisme, amb l’excusa de lluitar contra la teoria queer reprodueixen de forma flagrant la transfòbia més lamentable. De la mateixa manera que ho fan els sectors del feminisme institucionalitzat que s’han oposat vehementment a la Llei Trans. Des de Lliures i Combatives sabem que la teoria queer és obertament reaccionària, que nega l'opressió de gènere i classe, i ho redueix tot a una qüestió d'elecció individual al marge de la societat capitalista en la qual vivim i tot el que això implica. ¿Però què té a veure la teoria queer amb la defensa intransigent dels drets de les persones trans que han estat maltractades i marginades per l'Estat, els Governs i els partits que sostenen el sistema?

Discursos, declaracions i continguts transfòbics com el d’aquest llibre fan el joc a la reacció, que ens posa una diana dia rere dia perquè els sectors més reaccionaris de la societat ens agredeixin. La dreta i l'extrema dreta, el PP i Vox, les sectes catòliques i la jerarquia de l'Església, amb el seu relat homòfob, trànsfob i misogin, promouen la violència contra nosaltres. I ho fan amb impunitat.

Per això el moviment LGTBI ha deixat clar el seu segell antifeixista, i que la nostra lluita està vinculada a la feminista, antiracista i per uns serveis públics dignes en els barris obrers. Perquè, a més de ser gais, lesbianes, bisexuals, intersexuals i trans, som part de la classe treballadora.

Des de Lliures i Combatives mostrem tota la nostra solidaritat amb les persones agredides i amb les companyes de Crida LGBTI i Sororitrans.

Intenten intimidar-nos i espantar-nos, però no ho aconseguiran! No farem ni un pas enrere contra l’LGTBI-fòbia i el feixisme! El futur és nostre!