6 de febrer: Barcelona 12h Plaça Sant Jaume | Concentracions davant l'Ajuntament de la teva ciutat a les 12h

La justícia patriarcal i masclista manté la condemna per abús a la ‘manada de Manresa’, mostrant un cop més el seu ADN reaccionari. Ahir 4 de febrer el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va confirmar la sentència per abús dels cinc homes que van violar en una nau abandonada a una jove de 14 anys al 2016, argumentant que no s’ha provat la “intimidació ambiental” cap a la víctima!! El Tribunal ha rebutjat elevar la condemna a agressió sexual i augmentar les penes per actuació conjunta. Un cop més ha emparat els violadors confirmant les penes d’entre 10 i 12 anys a cinc dels acusats, absolent a un sisè que va participar de la violació i a un altre còmplice que es masturbava mentres presenciava l’atac.

De nou l’aparell judicial no considera violació que un grup de sis homes agredeixin sexualment a una menor de 14 anys, arribant fins i tot a culpar la víctima de “no resistir-se prou” a l’atac. És aquesta justícia la que va deixar en llibertat provisional els violadors, permetent que dos d’ells fugissin i es trobin ara mateix en parador desconegut, i malgrat aquesta fugida va mantenir la llibertat per als altres afirmant que no hi havia risc de fuga ni possibilitat de reiteració delictiva! És aquesta justícia franquista i patriarcal la que considera que violar no és delicte, la que empresona rapers per criticar la monarquia com Pablo Hasél i la que fixa eleccions en plena tercera onada de la pandèmia intentant aixafar la lluita contra el règim del 78, posant en risc la salut pública d’una manera totalment irresponsable.

Amb la confirmació d’aquesta sentència per part del TSJC i de les dues jutgesses del tribunal, es torna a posar sobre la taula que el problema és el conjunt de la judicadura, és el sistema! Aquestes sentències criminals que protegeixen als violadors i culpabilitzen a les víctimes són el resultat d’un entramat institucional i judicial sense depurar després de 40 anys de dictadura franquista i que segueix colpejant les més oprimides dins dels oprimits.

Però si es pensen que ens quedarem callades i submises, s’han equivocat completament. Les dones treballadores i joves ens hem aixecat en tot el món, no pensem fer ni un pas enrere en la nostra lluita i no ens aturarem fins a posar fi a la nostra opressió.

El govern central ha d’actuar ja i fer fora els i les masclistes i feixistes de la judicatura!