General

Galeria de fotos i vídeos

Comunicat del Sindicato de Estudiantes de Cádiz

Ha estat impressionant. El jovent ha respost massivament a la vaga general convocada pel Sindicat d'Estudiants avui 23 de novembre. Aules completament desertes en els instituts i les facultats, i a partir de les 11h del matí el centre de la ciutat abarrotat per una manifestació unitària d'obrers i estudiants amb prop de 10.000 participants. Així es lluita, així guanyarem aquesta vaga!

 El jovent amb la lluita del metall!

Comunicat del Sindicato de Estudiantes de Cádiz

Des del Sindicat d'Estudiants cridem a la vaga general estudiantil a totes les i els estudiants de la província de Cadis en suport a la lluita del metall. Els treballadors i treballadores del metall estan donant un exemple de dignitat en la seva batalla per un conveni digne i per la fi de la precarietat.

Aquest dijous 28 d'octubre diferents sindicats alternatius, confluint amb accions convocades per algunes plataformes de personal interí, han convocat vaga general estatal al sector públic en defensa de l'estabilització dels llocs de treball del personal temporal i d'uns serveis públics de qualitat, oposant-se a les mesures que es proposen en el RD 14/2021, més conegut com a “Icetazo”.

Descarrega l'acord en PDF aquí

EH Bildu i Ikasle Sindikatua/Sindicat d'Estudiants hem arribat a un acord programàtic després d'analitzar la situació d'emergència social que travessa l'ensenyament públic i el moment polític actual a l'Estat espanyol i en la Comunitat Autònoma Basca. I per això des d’Ikasle Sindikatua/Sindicat d'Estudiants fem una crida al jovent basc en les pròximes eleccions del 12 de juliol a votar EH Bildu, per articular governs alternatius al PNB i defensar una política d'esquerres recolzada en la mobilització social:

El 13 de desembre va finalitzar a Madrid la Cimera Climàtica anomenada COP25 després de més de deu dies de reunions en què han participat representants de 200 països d’arreu del món.

Sota el lema “temps per actuar”, aquesta trobada ha sigut una plataforma publicitària descarada per a les grans empreses capitalistes responsables de l’actual degradació ambiental. En una època de decadència del sistema, la destrucció del planeta avança a passos de gegant mentre els culpables d’aquesta situació es reuneixen en còmodes butaques.

Ara més que mai continuem la lluita per la república!

Les eleccions del 28A han suposat una estrepitosa derrota per al bloc reaccionari. Després d’anys de nacionalisme espanyolista, una furiosa campanya contra el poble de Catalunya i el dret d’autodeterminació, reivindicació nauseabunda de la dictadura franquista i exhibició de programes econòmics neoliberals per aixafar els treballadors, la dreta surt d’aquestes eleccions molt més debilitada i amb el PP en estat de coma. No només hem tancat el pas a la dreta tradicional, també hem colpejat durament l’extrema dreta “emergent” de Vox.

Prou d'excuses: cal rectificar immediatament!

El proper 26 d'octubre, el Sindicat d'Estudiants i la CEAPA han convocat vaga general educativa contra les revàlides franquistes i per la derogació de la LOMCE. Una vaga que és absolutament justa i necessària en aquest moment, precisament quan l'ofensiva contra l'ensenyament públic referma per part del govern del PP. Els i les docents que donem suport GuanyemCCOO, considerem un error molt greu l'actitud de la direcció de la Federació d'Ensenyament de negar-se a convocar aquesta vaga. Excepte a Madrid, la Federació d'Ensenyament ha decidit no convocar la vaga, i s’ha limitat a donar suport a la "mobilització". Aquesta actitud completament injustificada no representa el sentir de desenes de milers de docents que veiem dia a dia com les retallades asfixien la nostra tasca en els centres educatius, o som víctimes dels acomiadaments massius. La federació d'Ensenyament ha de rectificar immediatament i convocar la vaga del 26 d'octubre al costat dels estudiants, els pares i les mares d'alumnes.

El pròxim dijous 27 de novembre es realitzarà l’acte de presentació de les memòries de Joaquín Navarro, objectiu dels feixistes assassins de la matança d’Atocha al 1977 i històric sindicalista del sector del transport, a Madrid i a València (dins de l’EMT).

27 de novembre - 18:30 hores

Universitat de València - Facultat de Geografia i Història - Aula F.3.4

 

Avinguda Blasco Ibañez 32 - Parada metro Facultats

 Cartell en PDF - Octavilla en PDF

L’acte està organitzat pel Corrent Marxista Militant, el Sindicat d’Estudiants i la Fundació F. Engels, amb la col•laboració d’Esquerra Unida del País Valencià, l’Associació de Represaliats pel Franquisme i la Universitat de València - Facultat de Geografia i Història.

L’acte començarà a les 18:30 hores a l’aula F-3.4 de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València (Avgda. Blasco Ibáñez 32, metro Facultats eixida Història).

Animem a tothom a acudir a aquest excepcional acte.

A continuació transcrivim el text de l’octavilla per a la teua informació.

Foto Asamblea de docentes

Després d'una assemblea massiva en què van participar centenars de docents el passat 29 d'agost, els professors de Mallorca, van aprovar per unanimitat la convocatòria de vaga el proper 15 de setembre, que esperen es faci extensible també al conjunt de les Illes (Menorca, Eivissa i Formentera), contra les retallades educatives del PP, l'aplicació del decret del trilingüisme a les Balears, la persecució del català i la criminalització i repressió a la qual es veuen sotmesos els professors per defensar una educació pública de qualitat. Des del Sindicat d'Estudiants volem mostrar tot el nostre suport a aquesta nova vaga que és un clar exemple que la comunitat educativa segueix en peu de guerra en aquest començament de curs contra la infame política educativa del PP a Mallorca i a la resta de l'Estat.

Acte-VVR-IV-14Aconseguir millores en un carrer, en els salaris municipals, o aconseguir una ocupació, no pot ser la concessió d'un alcalde i uns regidors propers, que concedeixen al seu antull. Això és actualitzar la vella beneficència de l'Església, els senyorets i els cacics. És el germen del greuge personal, del clientelisme i de la corrupció. No. La necessitat de tot treballador de tenir un sostre, un treball, un salari, unes condicions de vida, dignes, és un dret que ha de ser exigit i exercit de forma col·lectiva i organitzada, a través de les assemblees.

marea blancaEl 31 d'octubre de 2012 el govern del PP de la Comunitat de Madrid (CAM) anunciava, en la presentació dels pressupostos, un pla que, en el cas d'haver-se aplicat, hauria suposat la destrucció de la sanitat pública madrilenya. Incloïa, entre altres mesures, la privatització de la gestió de sis hospitals públics i 27 centres de salut.

Endavant companys!

TOT EL NOSTRE SUPORT I SOLIDARITAT

El Sindicat d’Estudiants vol mostrar tot el seu suport als treballadors de Panrico que el dilluns 14 de novembre van iniciar la vaga indefinida a la planta de Santa Perpètua de la Mogoda, amb un 100% de seguiment (prop de 500 treballadors). Pel matí, davant el piquet pacífic de 200 treballadors a les portes de la fàbrica, la policia autonòmica va carregar sense avís previ i sense motiu, un exemple més del paper d’assetjament i provocació amb què el govern de CiU fa servir els mossos.

baleares-huelga--644x362En suport a la vaga indefinida dels professors a Balears

Descarrega't la resolució de suport i organitza assemblees per a la seva aprovació en el teu centre d'estudis

Des del Sindicat d’Estudiants volem reiterar el nostre suport i solidaritat amb els treballadors de l’ensenyament de Balears, que en aquests dies estan protagonitzant una lluita històrica contra les retallades del PP i el seu intent d’acabar amb el dret d’estudiar en català. La vaga indefinida, organitzada per l’Assemblea de Docents i amb el suport dels sindicats de classe del professorat, i que es perllonga en la seva segona setmana, ha recollit el suport de la immensa majoria de les famílies, dels estudiant, dels treballadors de les Illes.

Des del Sindicat d'Estudiants volem solidaritzar-nos amb la Vaga Indefinida dels docents a les Illes Balears.

Aquesta és la seua resposta davant la retallada de 300.000 € en beques de menjador i de transport, i el decret del TIL pel qual el PP al govern balear vol destruir la immersió lingüística per un fals sistema trilingüe, entre altres atacs, aquest últim molt similar al mateix que el PP imposà l’any passat ací al País Valencià amb el decret del trilingüísme per amenaçar i destruir el sistema de línies en Valencià.

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos