Catalunya

Dimecres 21 a les 17:30h a Plaça Urquinaona

El “Pla Director FP 2030” anunciat pel Departament d’Educació i el Consorci d’Educació de Barcelona pretén eliminar la secundària i el batxillerat a diversos instituts, reduir l’oferta de Formació Professional en d’altres, tots de zones i barris obrers!, i iniciar un procés de privatització de la FP pública. Això és una absoluta vergonya!

Descarrega aquí la Carta a les Famílies del claustre i el PAS

A finals de gener el professorat, estudiants i famílies de l'Institut Pablo Ruiz Picasso del barri de Torre Barró rebien de part del Consorci d’Educació l'escandalosa notícia que, a partir del curs 2024-2025, es començarà a eliminar l'ensenyament secundari en el seu institut, l'únic de Zona Nord (Torre Baró, Ciutat Meridiana i Vallbona), per a passar a impartir en uns anys només batxillerat i cicles formatius.

En la segona jornada de vaga educativa, milers de professores i estudiants hem sortit als carrers. Però no hem fet només nosaltres. Les mobilitzacions d’avui han tornat a comptar amb el destacat segell del personal sanitari. Tot i que només els metges podien fer vaga, el conjunt de sanitaris i sanitàries s’han mobilitzat amb fermesa.

Avui hem viscut una gran jornada de lluita. Després de la potent manifestació de 2.000 sanitàries d’ahir, avui la primera jornada conjunta de vaga a l’educació i a la sanitat catalanes ha estat un complet èxit! El 75% de les i els sanitaris han anat a la vaga malgrat l'ofensiva brutal per part de la patronal sanitària contra el dret de vaga i els serveis mínims abusius imposats per la Generalitat.

Entrevista realitzada pel periòdic obrer Militant.

“El capitalisme no té res per oferir-me ni a mi ni a la meva classe”

Entrevistem Sofía Vázquez, portaveu del Sindicat d'Estudiants i militant d'Esquerra Revolucionària. Parlem d'educació i sanitat públiques, salut mental, feminisme, de les polítiques del Govern i la necessitat d'aixecar una alternativa revolucionària.

La lluita per la salut mental continua!

Octaveta / Cartell / Cartell unitari / Cartell unitari Tarragona / Cartell Mani 26 Tarragona / Cartell unitari Girona 

La situació a l’educació pública catalana és insuportable. Milers d'estudiants ens enfrontem cada any als mateixos problemes: estudiar en aules massificades sense calefacció; estar mesos sense professor o no tenir l'atenció que necessitem en no haver-hi prou; no poder estudiar l'FP que ens agradaria o haver de pagar milers d'euros per a fer-ho, i el mateix a la universitat; costejar-nos llibres que tenim dificultats per a pagar; sofrir abusos de moltes de les empreses on fem les pràctiques; o no comptar amb professionals de salut mental davant l'epidèmia de trastorns que estem patint.

El passat dijous 1 de setembre els dirigents dels sindicats de professors signaven amb el Conseller Cambray un acord que consta de la promesa del Departament d’Educació de reduir al gener del 2023 una hora lectiva del professorat d’infantil, primària i l’ESO, i contractar 3.500 docents. A canvi, els dirigents sindicals desconvocaven immediatament les mobilitzacions i vagues anunciades per aquest inici de curs.

Web i adhesió d'entitats aquí

La salut mental del jovent ha estat fortament sacsejada els últims anys per l'atur, la precarietat i l'absència d'un futur digne. La pandèmia ha aguditzat encara més la nostra opressió en el capitalisme. Reproduïm a continuació el Manifest elaborat pel Claustre de professorat de l'Institut Joaquim Mir de Vilanova i la Geltrú, que el Sindicat d'Estudiants subscrivim. Per un pla de xoc contra l'epidèmia de les malalties mentals! Més psicòlegs per a l'educació pública,! Ja n'hi ha prou de retallades, les nostres vides estan en joc!

Entrevista realitzada pel diari Militant a Vicent a Sala

Els professors i professores d'escoles i instituts de Catalunya van realitzar al març sis exitoses jornades de vaga i manifestacions massives, omplint els carrers d'arreu del territori. Els sindicats de docents han convocat noves vagues i mobilitzacions per aquest final de curs. Entrevistem Vicent Sala, professor de Formació Professional de l'Institut Provençana de L'Hospitalet, militant d'Esquerra Revolucionària i afiliat a USTEC-STEs.

Cambray pensava que ara sí la mobilització defalliria. Però ha tornat a errar. Els professors i professores ho han tornat a fer: milers de docents s’han manifestat avui en el sisè dia de vaga convocada per tots els sindicats. Les estudiants hem estat novament al seu costat. Milers han secundat la vaga convocada pel Sindicat d’Estudiants nodrint un potent bloc estudiantil.

Descarrega l'octaveta

Professores i estudiants, unides i endavant! Cambray dimissió!

Els nostres professors i professores van protagonitzar al març 6 dies de vaga i manifestacions massives reclamant una educació pública de qualitat, sense retallades i en català. Desenes de milers d’estudiants vam mobilitzar-nos-hi colze a colze els dies 23, 29 i 30.

Però en comptes d’atendre les justes reivindicacions de la comunitat educativa, el Govern ERC-Junts i el Conseller Cambray han augmentat la seva campanya de criminalització titllant-nos de ganduls.

No a la sentència del TSJC!

Els nostres professors i professores van donar al març un exemple de lluita formidable. Van protagonitzar 6 dies de vaga històrics en defensa de l'educació pública, de qualitat i en català, amb manifestacions massives als carrers.

Els i les estudiants vam ser-hi presents colze a colze amb les docents. Vam buidar les aules i omplir els carrers en la vaga educativa del 23 de març en defensa del català i la immersió lingüística i vam mobilitzar-nos conjuntament amb el professorat els dies 29 i 30.

Comunicat: Esquerra Revolucionària · Sindicat d'Estudiants

El Govern accepta l’atac al català dels tribunals. Cambray dimissió!

La sentència del TSJC que imposa un 25% de castellà a les escoles és una ofensiva sense precedents contra el català i els drets democràtics del poble de Catalunya.

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos