El 20D: derrotar a la dreta de les retallades, la corrupció i els desnonaments

Als carrers i a les urnes continuem la lluita per l’educació pública!

Els últims quatre anys han estat plens d’atacs a les famílies treballadores. El Partit Popular ens ha fet retrocedir unes quantes dècades a les nostres condicions de vida, als drets democràtics, als serveis socials; s’han dedicat a robar els diners públics de la nostra educació i la nostra sanitat per dedicar-los a salvar bancs, per amnisties fiscals als grans defraudadors; han aprovat una reforma laboral que abarateix l’acomiadament i torna precàries les condicions laborals de la majoria, i una Llei Mordassa que criminalitza als que lluitem per un futur millor.

Aquests quatre anys, el PP ha deslligat l’ofensiva més brutal contra l’ensenyament públic des de la caiguda de la dictadura, aprovant contrareformes classistes i franquistes com la LOMCE, augmentant les taxes acadèmiques, reduint les beques, imposant el 3+2, acomiadant a milers dels nostres professors, gastant milers de milions del pressupost de tots en l’ensenyament concertat... Totes aquestes mesures serveixen per aixecar un mur infranquejable als centenars de milers de joves de famílies humils, que som exclosos del dret a una educació pública, digna, gratuïta i laica. Necessiten privar-nos d’aquest dret per explotar-nos a les empreses, sotmesos a un règim de salaris de misèria i condicions precàries. 

10253113 10156436984950089 162333946 oTots i cada un d’aquest atacs pretenen tornar-nos a l’època on només una minoria de privilegiats podia accedir a l’educació de qualitat. Però la resposta dels estudiants, dels pares, mares i professors ha estat clara: no acceptem aquest model classista. Per aquestes raons va sorgir la Marea Verda i la Marea Groga, i el Sindicat d’Estudiants ha convocat més de 20 jornades de vaga general que han buidat les aules i han omplert els carrers.

La mobilització ha estat fonamental per parar els peus al PP: gràcies a ella aquest curs no s’està aplicant el 3+2, els partits de l’esquerra s’han compromès a derogar la LOMCE, s’han suspès les revàlides franquistes, hem fet fora al reaccionari de Wert. Està clar que la lluita és l’únic camí per frenar els atacs de la dreta i aconseguir una educació pública i de qualitat pels fills dels treballadors. La mobilització és el punt central i el pròxim diumenge tenim una gran oportunitat per traslladar a les urnes la gran rebel·lió social que hem protagonitzat i fer fora al Partit Popular del Govern.

 

El Partit Popular i Ciutadans: aliats per destruir l’educació pública

 

marea verdeAquestes últimes setmanes hem escoltat a diferents partits pronunciar-se al respecte de les mesures que prendrien en l’àmbit de l’educació si arribessin al poder. Les propostes del PP ja les coneixem perquè les hem patit directament; però si pensàvem que la dreta ja havia arribat al seu màxim nivell ens equivocàvem. El líder de Ciutadans, Albert Rivera, apareixia recentment defensant als mitjans de comunicació que els professors no tinguessin la categoria de funcionaris, és a dir, fer precàries, definitivament, les seves condicions laborals i sotmetre a l’educació pública al règim de qualsevol empresa privada. Sembla que, igual que el Partit Popular, Ciutadans opina que els problemes de l’educació no són les retallades, ni les contrareformes franquistes. Segons ells són els nostres professors –que han vist reduïts els seus salaris, augmentades les seves hores de feina, que han hagut de treballar amb 40 alumnes per classe i que han perdut 32.000 llocs de treball a l’últim període– els culpables. Quin escàndol! Hem de dir-ho clar: Ciutadans, aquells que defenen sense rubor l’ensenyament privat i concertat, que no ha denunciat la LOMCE ni la retallada de beques, no és més que la dreta de tota la vida disfressada d’un altre color. Les propostes de la dreta, de Ciutadans i del PP, tenen com a objectiu acabar amb els nostres drets i privatitzar l’educació. Per més demagògia que facin, no ens enganyaran: ells defenen els interessos dels grans empresaris, dels banquers, dels poderosos de sempre que ens condemnen a l’atur, als desnonaments, a la precarietat. Tot el contrari al que necessitem la majoria.

 

El proper 20D hem de votar a l’esquerra que ha estat al costat dels que lluitem!

 

Des del Sindicat d’Estudiants fem una crida a tota la joventut a mobilitzar-nos també a les urnes per desallotjar a la dreta del govern, a votar a l’esquerra que ha estat amb nosaltres als carrers al 15M, a les Marxes, a les Marees, a les vagues estudiantils contra la LOMCE i el 3+2, a la lluita contra els desnonaments, a favor del dret a decidir, contra la Llei Mordassa... a l’esquerra que ha defensat els drets de la majoria no només en paraules, sinó als fets. I els representats d’aquesta esquerra al Parlament han de portar la veu dels estudiants i de la comunitat educativa per fer realitat les reivindicacions per les que hem estat lluitant:

 

1.    Derogació de la LOMCE, del 3+2 i del Decret de Beques.

2.    Recuperació dels 7 mil milions d’euros que ens han robat a l’educació pública.

3.    Readmissió dels 32.000 professors acomiadats des del 2012.

4.    Readmissió dels 77.000 estudiants expulsats de la universitat per no tenir recursos econòmics.

5.    Pla d’inversió d’emergència per l’educació pública que garanteixi l’accés a una educació pública, gratuïta i digna per tots.

6.    Fi dels concerts educatius. Ni un euro més pels que entenen l’educació com un negoci!

7.    Fora la religió de les aules. Per una educació pública, laica, científica i de qualitat!

 

Diem ben alt i clar al pròxim Govern, sigui el que sigui a les urnes, que ha de revertir tots els atacs i contrareformes que ha patit l’ensenyament públic, començant per la derogació de la LOMCE. Aquest és un objectiu irrenunciable pel Sindicat d’Estudiants i no és negociable. Si aquesta mesura no s’aplica de manera immediata, la nostra organització tornarà a convocar massivament a la joventut a les noves vagues generals i manifestacions, a buidar les aules per prendre els carrers.

 

En defensa de l’educació pública!

 

Fer fora a la dreta a les urnes i als carrers!

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos