La mobilització de la joventut i dels treballadors fa fora a Joan Carles I!

francoyjuancarlos1341923252115Rajoy Juan Carlos detalledn

“Que no s’ha anat, que l’hem fet fora!” La mobilització de la joventut i dels treballadors fa fora a Joan Carles I! Per la III República! Referèndum ja!

L’anunci de l’abdicació del Rei és conseqüència directa de la mobilització i la lluita en els carrers, i no és més que el inici de totes les batalles que ens resten per guanyar. El Partit Popular, que està aterroritzat per la onada de mobilitzacions i que sap que li queden quatre dies al capdavant del Govern, vol deixar-ho tot al sac i ben lligat abans d’anar-se’n. Saben prou bé que quan els desallotgem del poder serà impossible ratificar a aquesta monarquia paràsita i reaccionària que Franco ens va imposar en el seu dia. Per això volen utilitzar la seva majoria parlamentària, que és una minoria absoluta en realitat, per tal d’imposar-nos a un nou monarca, però el fet és que ja no tenen cap suport social. La majoria estem en els carrers, de la mateixa manera que hem aconseguit fer fora a Joan Carles I, hem d’exigir la celebració immediata d’un referèndum en el qual puguem decidir sobre el model d’Estat que volem els joves i els treballadors.

Descarrega l'octaveta en PDF

Totes i cadascuna de les institucions que històricament s’han utilitzar per tal de sostenir el sistema que ens està condemnant a l’atur, la precarietat, els desnonaments i totes les lacres que provoca el sistema capitalista estan greument ferides i han perdut la legitimitat front una gran part de la societat: la justícia que defensa als corruptes i empresona als sindicalistes que lluiten; el parlament i el govern que legisla a favor d’una minoria de banquers i de grans empreses mentre ens roba l’educació i la sanitat pública, ens desnona de les nostres cases i retalla les nostres llibertats i drets democràtics; i, per descomptat, la monarquia, que ens van vendre com a garant de l’estabilitat i que no és més que una institució completament retrògrada i reaccionària al servei dels interessos de la dreta i dels rics de tota la vida.

Des del Sindicat d’Estudiants defensem la República: una república en benefici dels treballadors i de la joventut, que trenqui amb el sistema capitalista. Per això, ara més que mai, és necessària la unitat de l’esquerra per a mostrar la veritable força de tots els que ens hem estat mobilitzant incansablement en els darrers mesos: és necessari que IU (ICV-EUiA), Podemos, la CUP i la resta d’organitzacions i col·lectius de l’esquerraimpulsin de manera immediata mobilitzacions de masses per tal d’exigir:

-          Abolició de la monarquia! Per la celebració d’un referèndum per tal d’acabar amb aquesta institució reaccionària heretada del franquisme.

-          Ni retallades ni retrocessos en els nostres drets democràtics.

-          Convocatòria d’eleccions anticipades ja! Per un govern d’esquerres per a portar a terme una autèntica política socialista i revolucionària en favor de la majoria.

-          Per una III República que trenqui amb el capitalisme!

-          Sí es pot!

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos