MOBILITZACIONS DIJOUS 25 D'ABRIL: València 12h Plaça de la Reina | Alacant 12h Plaça de la Muntanyeta

Descarrega el cartell · Descarrega el full

Descarrega la comunicació oficial de la vaga

El govern de la Generalitat del PP i Vox s’ha proposat acabar amb tots els nostres drets democràtics. Els nous atacs a l’escola pública, al valencià i contra la memòria històrica, units al seu discurs masclista i racista que totes i tots coneixem, són gravíssims.

No al ‘pin parental’ a la llengua!

La nova “llei de llibertat educativa” és una declaració de guerra contra l’educació pública en valencià que acabarà totalment amb l’ús de la nostra llengua a les aules, i és un intent de l’extrema dreta d’imposar una involució franquista salvatge als centres d’estudi. Amb l’excusa de garantir la “llibertat dels pares” sota la gran mentida que “el castellà està marginat”, amb la nova legislació les línies lingüístiques seran determinades per una votació entre les famílies. Això el que significa és, especialment a les zones castellanoparlants, que l’únic aprenentatge del valencià serà exclusivament una assignatura. És el pin parental a la llengua i no ho podem permetre!

Per si a algú li queda algun dubte d’aquesta ofensiva reaccionaria, el govern ha decidit tombar la llei de memòria històrica i redactar una nova Llei de Concòrdia, amb qual, entre moltes altres coses, els actes i celebracions feixistes tornen a ser legals. Està clar: volen fer-nos retrocedir als temps on no es podia ni parlar en valencià, ni protestar, ni alçar la veu. Són els hereus de l’Espanya, una gran i lliure!

No volem estudiar en ruïnes. Prou retallades!

Aquests nous atacs se sumen a una situació desastrosa en l’ensenyament públic que portem vivint molts i molts anys. Innumerables instituts públics necessiten obres de rehabilitació i condicionament, falta de places a l’FP pública, ràtios disparades, falta de professores i precarietat laboral...

Mentrestant, els empresaris de la privada i la concertada es fan d’or. Els primers pressupostos de la Conselleria incrementaven de forma contundent les subvencions a les escoles concertades i retallaven en 122 milions el Pla Edificant –paralitzant les obres de desenes de centres ja en tramitació–. La pública es cau a trossos però els diners públics van pels empresaris amiguets de Carlos Mazón!

No passaran! Les i els estudiants a la vaga general el 25 d’abril

Ens juguem molt. Aquests atacs no són cap broma: formen part d’un pla per imposar en l’educació pública el seu model reaccionari, masclista i classista i acabar amb tot el que olori a “esquerra”. Què serà lo proper? Acabar amb el dret a vaga i a protesta?

Hem de transformar la nostra indignació en lluita. Des del Sindicat d’Estudiants sabem que l’única manera de frenar l’extrema dreta és amb la mobilització massiva. Per això convoquem a tota la joventut del País Valencià a la vaga estudiantil el proper dijous 25 d’abril.

Hem de respondre el més contundentment possible. Estudiants, professors i professores, pares i mares... tenim força per frenar aquests atacs. Per això fem una crida al STEPV, CGT, CCOO, UGT, la FAMPA... a sumar-se a aquesta mobilització i fer del 25 d’abril un dia de lluita de tota la comunitat educativa per defensar l’escola pública, de qualitat i en valencià.