• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

La prohibició d'un acte a Madrid sobre el referèndum de l'1-O a Catalunya per part del jutge José Yusty Bastarreche constitueix un atac sense precedents contra la llibertat d'expressió, similar als que es produïen quotidianament fa 40 anys sota la dictadura franquista. La sentència prohibeix l'acte al·legant que "atempta directa, clara i greument contra la unitat d'Espanya".

Els arguments de la sentència judicial no només qüestionen frontalment el dret a la llibertat d'expressió, sinó que posen en relleu el caràcter profundament reaccionari de l'aparell de l'Estat espanyol, l'existència d'amplis sectors de la judicatura dominats per elements feixistes, i assenyala que l'escalada repressiva contra els drets democràtics s'ha convertit en un dels eixos fonamentals de la política de Rajoy.

L'escàndol és majúscul, ja que un jutge de Madrid ha prohibit un acte polític a favor del dret a decidir, just quan el passat 11 de setembre més d'un milió de persones es manifestaven a Barcelona demandant aquest mateix dret. Aquesta és una de les conseqüències inevitables de l'ofensiva repressiva contra el poble de Catalunya i els seus drets, capitanejada pel PP i recolzada des de Ciutadans i la direcció del PSOE.

L'esquerra combativa no pot romandre amb els braços creuats davant d'una decisió que estableix un precedent extremadament perillós per als drets dels treballadors, la joventut i les nacions oprimides. A més d'impulsar la denúncia periodística és necessària la mobilització als carrers, lligant aquest atemptat a la llibertat d'expressió amb una lluita perquè el poble de Catalunya pugui exercir el dret inalienable d'autodeterminació. El conjunt de les organitzacions de l'esquerra que lluita, moviments socials, sindicats, associacions de veïns, etc ... hem d'alçar la veu amb contundència. No podem permetre que el PP prohibeixi actes perquè no els agrada que discutim i defensem determinades idees i propostes. Es tracta d'un intent groller de fer callar i per a que no puguem opinar, avui respecte el dret a decidir i demà respecte qualsevol altra qüestió.

Evidentment, aquest fet és conseqüència directa d'un sistema judicial copat per l'antic aparell franquista. El jutge que ha prohibit l'acte té una marcada ideologia ultradretana, com ho prova que anteriorment ataqués la llei de la Memòria Històrica, o signés un ranci manifest contra el "secessionisme", a més d'insultar Carmena pel seu "aspecte". Al mateix temps que aquest tipus d'elements prohibeixen actes d'esquerres i ataquen activistes i moviments socials, els tribunals, la policia i les institucions de l'Estat permeten que grups d'extrema dreta facin el que vulguin celebrant la dictadura franquista i homenatjant a dictadors, i fins i tot garantint subvencions públiques a organitzacions com la Fundació Francisco Franco.

Des d'Esquerra Revolucionària i el Sindicat d'Estudiants creiem que no podem acceptar ni permetre aquesta situació. L'Ajuntament de Madrid ha de desobeir aquesta decisió, pròpia d'un jutge d'un estat totalitari, i permetre que aquest acte se celebri a la Nau de Terneras del Matadero, donant suport públic i logístic als organitzadors i assistents. No es pot acceptar una decisió judicial d'aquest tipus, de la mateixa manera que no es podria acceptar una decisió judicial que prohibís a un diari criticar la corrupció o que prohibís a qualsevol persona criticar la Constitució o el Govern. Si avui s'accepta que passin per bones decisions d'aquest tipus, demà qualsevol podria veure’s amenaçat, prohibint-se actes per defensar una societat socialista, per defensar l'expropiació de la banca o les elèctriques, per resistir i lluitar contra els desnonaments, o per qualsevol altra qüestió que el PP i l'aparell judicial considerin, segons el seu criteri, que atempten contra el seu "ordre constitucional".

Defensem els nostres drets democràtics!

Fora el PP!! Fora els jutges franquistes!

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Solidaritat internacional i estatal amb la Vaga del 26 d'Abril


Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

ganemosccoo logo 2 RGB

Segueix-nos