• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Prou repressió i retallades!

Des del Sindicat d’Estudiants volem deixar clara la nostra ferma defensa del dret d’autodeterminació per a Catalunya, i la nostra frontal oposició a la campanya repressiva del PP i de l’aparell de l’Estat.

L’opressió nacional enfonsa les seves arrels en la pròpia configuració de la “nació” espanyola, on la repressió de la identitat de Catalunya, Euskal Herria i Galiza va ser la nota dominant. Qualsevol que estudiï la història de l’Estat espanyol observarà l’esclat periòdic de la qüestió nacional especialment en els moments de crisi econòmica i social, quan el desig d’un canvi polític profund  s’entrellaça amb les aspiracions democràtiques-nacionals no resoltes del poble català, basc i gallec.

Tot i que aquestes nacions tenen una història, llengua i cultura pròpies mai se les ha permès decidir si volen formar part de l’Estat espanyol o no: si sota el franquisme foren aixafades, amb el règim del 78 qualsevol conquesta que avancés en el reconeixement dels seus drets ha sigut fruit d’una dura mobilització.

El sentiment a favor de la independència,  particularment a Catalunya, s’ha incrementat pels efectes de la crisi capitalista, l’atur massiu, les retallades, l’absència d’un futur decent per a la joventut i la corrupció, unit òbviament a la negació i repressió del dret a decidir per part de la dreta espanyolista.

Tot i així, la burgesia catalana i els seus polítics mai abans han impulsat el independentisme. Des de Pujol fins a Mas, els polítics de la dreta catalanista havien estat garants de l’estabilitat del règim capitalista a Catalunya i a l’Estat espanyol, sostenint indiferentment als governs de Felipe González i d’Aznar quan aplicaven les mesures més lesives contra els treballadors i la joventut.

Els interessos de classe que comparteixen els burgesos catalans i espanyols s’aprecien molt bé en el terreny educatiu. Durant els últims anys, el govern central del PP ha retallat 7.000 milions d’euros a l’educació pública, acomiadat a 40.000 professors i aprovat la LOMCE, pretenent de pas “espanyolitzar als estudiants catalans” i destruir el model d’immersió lingüística; però aquesta agressió ha estat acompanyada de les mateixes retallades per part de Mas i Puigdemont: concessió d’ajudes milionàries a col·legis de l’Opus Dei i la concertada, aplicació de la LEC (pionera de la LOMCE en molts aspectes) per acomiadar a milers de docents i precaritzar les condicions, o l’escandalosa pujada de les taxes universitàries i de FP per a impedir que els fills dels treballadors puguin accedir als estudis superiors.

La resposta de la joventut, a Catalunya i a l’Estat espanyol, ha estat la mobilització massiva i desenes de vagues generals que han aconseguit triomfs com obligar al PP a retirar les revàlides franquistes. Però la lluita ha de continuar, amb més força i intensitat. 

Pel dret a decidir d’autodeterminació! Per una Catalunya socialista!

Des del Sindicat d’Estudiants rebutgem qualsevol intent de reprimir el referèndum del 1-O, i el legítim dret que té el poble de Catalunya a decidir les relacions que vol mantenir amb l’Estat espanyol, inclosa la possibilitat de la independència. Però volem decidir sobre tot el que afecta a les nostres vides i al nostre futur. En una república catalana capitalista governada per la burgesia reaccionària del PDeCAT/Convergència, la majoria de la joventut i les capes populars continuarem  patint els mateixos problemes  d’avui mentre una minoria d’oligarques s’omplen  les butxaques. 

Com a joves que aspirem a un canvi revolucionari, defensem la llibertat de Catalunya, i sabem que aquesta llibertat no s’aconseguirà de la mà de la dreta catalanista. Per a acabar amb l’atur, la precarietat, la falta d’habitatge públic, l’atur massiu i les retallades a la sanitat i educació públiques, necessitem transformar la societat i una república socialista catalana. Per a aconseguir aquest canvi és necessari que impulsem la lluita unificada de tots els oprimits,  de la joventut i els treballadors, per a tombar el govern de Rajoy i el de Puigdemont, les seves retallades i repressió.

De la mà de la dreta mai aconseguirem res!

Per l’autodeterminació de Catalunya, per la república socialista!

Fora els governs de les retallades del PP i el PDeCAT!

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Solidaritat internacionalista amb el poble de Catalunya

Imatges Congrés Sindicat d'Estudiants de Catalunya 2017

Castellà i Euskara

Segueix-nos

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

ganemosccoo logo 2 RGB