• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Prou ja d’atacs a la llibertat d’expressió!

Aquest titular sembla més bé dels anys de la dictadura franquista, veritat? Doncs el cert és que ha succeït el matí del 29 de Març del 2017. L’Audiència Nacional ha condemnat a un any de presó a una jove tuitera per fer acudits sobre un feixista com Carrero Blanco. I no només això, sinó que l’han imposat també set anys d’inhabilitació, pel qual no podrà accedir a cap beca ni tampoc opositar per ser professora. La justícia burgesa destrossa la vida d’aquesta jove.

I què ha fet exactament? Simplement fer acudits d’un personatge com Carrero Blanco, que la justícia considera una “víctima del terrorisme”, però que realment era un representant més que qualificat de la dictadura franquista, mà dreta de Franco i designat per ell mateix President del  Govern. Carrero Blanco va ser un baluard de la repressió del franquisme, un dels alts càrrecs de la dictadura que va enviar a milers i milers de persones a la presó, a l’escamot d’afusellament per lluitar per la llibertat i la democràcia, firmant de penes de mort, etc. Carrero Blanco no era cap víctima del terrorisme, ell era una de les cares visibles d’un règim que feia del terrorisme d’Estat una senyal d’identitat. 

És vergonyós el que estem vivint aquests anys pel que fa a la justícia, que està clarament al servei de la dreta, de la impunitat franquista i dels grans capitalistes. Mentrestant s’empresona a sindicalistes o activistes socials com Andrés Bódalo o Alfon, o es condemnat a tuiteres com Cassandra, els corruptes, els que han robat diners públics amb les dues mans, els que evadeixen diners en paradisos fiscals, els que insulten a les víctimes del franquisme, són perdonats pels seus delictes. No oblidem les paraules de Rafael Hernando a la televisió dient que “les víctimes del franquisme només buscaven als seus familiars quan hi ha subvencions” o que localitzar les foses comunes “és una diversió per alguns”. L’Associació per la Recuperació de la Memòria Històrica ha denunciat les seves declaracions en dues ocasions. Ambdues denuncies han estat arxivades per la Fiscalia. 

Des del Sindicat d’Estudiants ens solidaritzem amb Cassandra.  No poden hipotecar el futur d’una jove per fer uns acudits o per lluitar contra les retallades i els atacs del PP. Per això demanem l’absolució TOTAL de Cassandra, i de tots els joves cantants de rap i tuiters que estan sent víctimes de judicis penals que esclafen la nostra llibertat d’expressió. I rebutgem plenament aquesta sentència injusta, amb tuf franquista i repressor, que demostra, una vegada més, de quin bàndol està la justícia capitalista.

Prou repressió contra els que lluitem contra els atacs i retallades del PP!

Cassandra absolució! #YosoyCassandra

 

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Solidaritat internacional i estatal amb la Vaga del 26 d'Abril


Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

ganemosccoo logo 2 RGB

Segueix-nos