• 10 de Maig · Aules buides i carrers plens contra la sentència de La Manada

  10 de Maig · Aules buides i carrers plens contra la sentència de La Manada

  La vaga general estudiantil del 10M convocada contra la vergonyosa sentència de La Manada ha estat un èxit sense pal·liatius. Més d'1 milió d'estudiants han buidat les aules i més de 100.000 han omplert les més de 60 manifestacions i concentracions organitzades pel Sindicat d'Estudiants i Lliures i Combatives. Read More
 • Méndez de Vigo dimissió immediata per apologista del franquisme i del feixisme!

  Méndez de Vigo dimissió immediata per apologista del franquisme i del feixisme!

  Quatre ministres del govern del PP van cantar a tot volum el famós himne feixista de la Legió, “El novio de la muerte”, davant la processó del Crist de la Bona Mort a Màlaga. Des del Sindicat d'Estudiants exigim la dimissió immediata del Ministre d'Educació i Cultura Iñigo Méndez de Vigo. L'educació pública d'aquest país no pot ser dirigida per una persona que presumeix sense cap pudor de l'ideari franquista. Read More
 • Contra la LGTBIfòbia, volem ser el que som!

  Contra la LGTBIfòbia, volem ser el que som!

  Des del Sindicat d’Estudiants sabem que l’única forma per acabar amb tots aquests atacs a tots els àmbits de la nostra societat és mitjançant la mobilització i la unitat de totes i tots els que patim l’opressió d’aquest sistema, de gènere, d’orientació sexual, de raça o de classe. Read More
 • Més de 220 companyes a la Trobada Estatal de Lliures i Combatives!

  Més de 220 companyes a la Trobada Estatal de Lliures i Combatives!

  La I Trobada Estatal de Lliures i Combatives ha estat un rotund èxit. Des de que fa un any vam inundar les aules de feminisme revolucionari per convocar la vaga i aturada del 8M, Lliures i Combatives s'ha convertit en l'eina de lluita de centenars d'activistes estudiantils i de dones treballadores. Read More
 • 5 preguntes i 5 respostes sobre què està passant a Catalunya

  5 preguntes i 5 respostes sobre què està passant a Catalunya

  Des del Sindicat d'Estudiants defensem una república catalana que serveixi per acabar amb les retallades, els desnonaments, la corrupció, que garanteixi una educació i una sanitat públiques i de qualitat, llocs de treball dignes i la nacionalització de la banca sota control democràtic de la població perquè la riquesa que tots i totes creem s'utilitzi per resoldre les necessitats urgents de la majoria. Read More
 • Lliures i Combatives · Al tornar a casa volem ser lliures, no valentes.

  Lliures i Combatives · Al tornar a casa volem ser lliures, no valentes.

  L'alliberament de la dona treballadora és una qüestió de primer ordre per totes i tots els que aspirem a transformar el món. Per aquest motiu hem impulsat Lliures i Combatives, plataforma feminista, anticapitalista i revolucionària, per unir les forces de totes les que patim l’opressió i la violència del capitalisme en la mateixa lluita per transformar la societat. Uneix-te! Read More
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Demanen quatre anys de presó per defensar l’educació pública!

Al Setembre del 2011, després de l’arribada al govern de Mª Dolores de Cospedal, el Partit Popular va llençar un atac salvatge contra l’educació pública, acomiadant a 800 interins a Castella - la Manxa quan aquests ja tenien assignats els seus centres i molts d’ells ja s’havien desplaçat dels seus llocs d’origen.

En conèixer-se aquest atac es va produir la primera manifestació de protesta a Guadalajara contra les retallades del PP. Més de 500 persones, en la seva majoria professors, es van concentrar davant de la Delegació d’Educació. Després, d’una manera espontània, la manifestació es va dirigir al Teatre Buero Vallejo on es celebrava el pregó oficial de les Festes de Guadalajara, que es va interrompre de forma pacífica amb càntics a favor de l’educació pública i en contra de les retallades a l’educació. A partir d’aquí el PP, fidel a les seves tradicions franquistes, va llençar una campanya per criminalitzar aquesta protesta pacífica, seleccionant a 5 dels participants a la concentració per utilitzar-los com a cap de turc.

El Ple de l’Ajuntament va aprovar amb els vots del PP en solitari “investigar i identificar” als involucrats, finalment 8 policies locals i el cap de la Policia Local presenten la denúncia per desordres públics i atemptat greu contra l’autoritat, denunciant agressions continuades i van aportar comunicats mèdics de lesions lleus. És significatiu que només a dos dels 5 se’ls va identificar al teatre, la resta van ser seleccionats per la Policia després de visionar les imatges de la protesta.

El judici serà el proper 14 de febrer i l’acusació particular impulsada pel govern municipal del PP els demana quatre anys de presó i 3.000€ de fiança a cadascun.

Repressió per acabar amb la mobilització

Aquest judici no té res a veure amb el que va passar a l’Auditori Buero Vallejo, es tracta d’un judici polític. És un intent de la dreta de donar un escarment exemplar als que durant els últims anys ens hem mobilitzat en defensa de l’educació i la sanitat públiques, en defensa dels nostres llocs de treball o en defensa del dret a un habitatge digne. L’únic objectiu del PP és criminalitzar als que lluitem, com han fet amb centenars d’activistes a tot l’estat espanyol.

De fet, quatre policies van retirar la denuncia i la mantenen els altres quatre i el cap de la policia local de Guadalajara. Gairebé sis anys després es celebrarà el judici. Aquest procés judicial s’ha allargat al temps degut a la disparitat de criteri que existeix entre el fiscal, que no aprecia delicte sinó una falta de desobediència i que ha demanat a diferents ocasions el sobreseïment del cas i el jutge que manté el delicte penal.

Malgrat totes les dades i proves que demostren que la mobilització no va ser violenta en cap moment, es demostra una vegada més de quin costat està la justícia. Mentre quatre professors i un activista s’enfronten a quatre anys de presó per defensar l’ensenyament públic, els grans estafadors, els corruptes, els responsables d’aquesta crisi, els que han robat el futur a centenars de milers d’estudiants i famílies treballadores segueixen impunes. Ells intenten evitar que lluitem mitjançant la repressió, però com hem demostrat omplint els carrers una i altra vegada a les marees, sortint a mobilitzar-nos amb més força davant la Llei Mordassa aquestes maniobres repressives no ens aturaran.

Està en marxa una campanya per l’absolució dels cinc del Buero, que ha permès estendre la lluita contra aquesta injustícia a tots els ciutadans de Guadalajara. Tots els partits polítics de l’esquerra de Guadalajara, els sindicats de treballadors, associacions juvenils i dels partits i moviments socials ens hem incorporat a una plataforma per l’absolució dels 5 del Buero que ha convocat una gran manifestació l’11 de Febrer a les 12 hores des del teatre Buero Vallejo.

Des d’Esquerra Revolucionària, Guanyem CCOO i el Sindicat d’Estudiants fem una crida a participar a tots els joves i treballadors a la manifestació contra aquesta burda i evident maniobra repressiva. A més volem traslladar tota la nostra solidaritat amb els encausats i exigim l’absolució immediata dels “Cinc del Buero”. Als treballadors ningú ens ha regalat els nostres drets democràtics. El dret de manifestació, de protesta davant la injustícia, és un dret que la classe obrera va guanyar amb la lluita i amb la sang de milers de treballadors en lluita contra la dictadura franquista. No permetrem que la dreta converteixi en un delicte la lluita pels nostres drets.

PROU DE CRIMINALITZAR ALS QUE LLUITEN!

ABSOLUCIÓ PELS CINC DEL BUERO JA!

TOTS A LA MANIFESTACIÓ EL DIA 11 A LES 12H DAVANT DEL TEATRE BUERO VALLEJO DE GUADALAJARA!

Uneix-te a Lliures i Combatives

Solidaritat internacional i estatal amb la Vaga del 26 d'Abril


Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

ganemosccoo logo 2 RGB

Segueix-nos