• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Demanen quatre anys de presó per defensar l’educació pública!

Al Setembre del 2011, després de l’arribada al govern de Mª Dolores de Cospedal, el Partit Popular va llençar un atac salvatge contra l’educació pública, acomiadant a 800 interins a Castella - la Manxa quan aquests ja tenien assignats els seus centres i molts d’ells ja s’havien desplaçat dels seus llocs d’origen.

En conèixer-se aquest atac es va produir la primera manifestació de protesta a Guadalajara contra les retallades del PP. Més de 500 persones, en la seva majoria professors, es van concentrar davant de la Delegació d’Educació. Després, d’una manera espontània, la manifestació es va dirigir al Teatre Buero Vallejo on es celebrava el pregó oficial de les Festes de Guadalajara, que es va interrompre de forma pacífica amb càntics a favor de l’educació pública i en contra de les retallades a l’educació. A partir d’aquí el PP, fidel a les seves tradicions franquistes, va llençar una campanya per criminalitzar aquesta protesta pacífica, seleccionant a 5 dels participants a la concentració per utilitzar-los com a cap de turc.

El Ple de l’Ajuntament va aprovar amb els vots del PP en solitari “investigar i identificar” als involucrats, finalment 8 policies locals i el cap de la Policia Local presenten la denúncia per desordres públics i atemptat greu contra l’autoritat, denunciant agressions continuades i van aportar comunicats mèdics de lesions lleus. És significatiu que només a dos dels 5 se’ls va identificar al teatre, la resta van ser seleccionats per la Policia després de visionar les imatges de la protesta.

El judici serà el proper 14 de febrer i l’acusació particular impulsada pel govern municipal del PP els demana quatre anys de presó i 3.000€ de fiança a cadascun.

Repressió per acabar amb la mobilització

Aquest judici no té res a veure amb el que va passar a l’Auditori Buero Vallejo, es tracta d’un judici polític. És un intent de la dreta de donar un escarment exemplar als que durant els últims anys ens hem mobilitzat en defensa de l’educació i la sanitat públiques, en defensa dels nostres llocs de treball o en defensa del dret a un habitatge digne. L’únic objectiu del PP és criminalitzar als que lluitem, com han fet amb centenars d’activistes a tot l’estat espanyol.

De fet, quatre policies van retirar la denuncia i la mantenen els altres quatre i el cap de la policia local de Guadalajara. Gairebé sis anys després es celebrarà el judici. Aquest procés judicial s’ha allargat al temps degut a la disparitat de criteri que existeix entre el fiscal, que no aprecia delicte sinó una falta de desobediència i que ha demanat a diferents ocasions el sobreseïment del cas i el jutge que manté el delicte penal.

Malgrat totes les dades i proves que demostren que la mobilització no va ser violenta en cap moment, es demostra una vegada més de quin costat està la justícia. Mentre quatre professors i un activista s’enfronten a quatre anys de presó per defensar l’ensenyament públic, els grans estafadors, els corruptes, els responsables d’aquesta crisi, els que han robat el futur a centenars de milers d’estudiants i famílies treballadores segueixen impunes. Ells intenten evitar que lluitem mitjançant la repressió, però com hem demostrat omplint els carrers una i altra vegada a les marees, sortint a mobilitzar-nos amb més força davant la Llei Mordassa aquestes maniobres repressives no ens aturaran.

Està en marxa una campanya per l’absolució dels cinc del Buero, que ha permès estendre la lluita contra aquesta injustícia a tots els ciutadans de Guadalajara. Tots els partits polítics de l’esquerra de Guadalajara, els sindicats de treballadors, associacions juvenils i dels partits i moviments socials ens hem incorporat a una plataforma per l’absolució dels 5 del Buero que ha convocat una gran manifestació l’11 de Febrer a les 12 hores des del teatre Buero Vallejo.

Des d’Esquerra Revolucionària, Guanyem CCOO i el Sindicat d’Estudiants fem una crida a participar a tots els joves i treballadors a la manifestació contra aquesta burda i evident maniobra repressiva. A més volem traslladar tota la nostra solidaritat amb els encausats i exigim l’absolució immediata dels “Cinc del Buero”. Als treballadors ningú ens ha regalat els nostres drets democràtics. El dret de manifestació, de protesta davant la injustícia, és un dret que la classe obrera va guanyar amb la lluita i amb la sang de milers de treballadors en lluita contra la dictadura franquista. No permetrem que la dreta converteixi en un delicte la lluita pels nostres drets.

PROU DE CRIMINALITZAR ALS QUE LLUITEN!

ABSOLUCIÓ PELS CINC DEL BUERO JA!

TOTS A LA MANIFESTACIÓ EL DIA 11 A LES 12H DAVANT DEL TEATRE BUERO VALLEJO DE GUADALAJARA!

Uneix-te a Lliures i Combatives

Solidaritat internacionalista amb el poble de Catalunya

Imatges Congrés Sindicat d'Estudiants de Catalunya 2017

Castellà i Euskara

Segueix-nos

Enllaços


logoFFE

logoIR 215

ganemosccoo logo 2 RGB